Известие

Collapse
No announcement yet.

Свещи-имат ли разлика?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свещи-имат ли разлика?

Здравейте колеги-в момента съм със свещи Голдън Лодж(или как там се пишат )-четири полюсни,едната ми е дала фира-имам чисто нови шампион но са само 4 на брой(еднополюсни)-та въпроса ми е-имат ли разлика по принцип свещите и ако ги миксирам дали няма да стане някоя боза?Кое да гледам за ориентир?Благодаря предварително!
    155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4
    Powered by ...
    sigpic

Що ще си създаваш главоболия сега 4, после още 4, като 8 нови свещи денсо за тая кола са няма 32 лева...

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155
      Що ще си създаваш главоболия сега 4, после още 4, като 8 нови свещи денсо за тая кола са няма 32 лева...
      Ааа точно Всички караме с Денсо за 4лв. дори моята алфа, за която е адски важен вървежа и само за гонки се ползва...

В бг е ПЪЛНО С МЕНТАЦИ голдън, щампион...турски боклуци има от всички и по много
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
      by RUBIG service

Comment

Прави сте-разбира се за 8бр.нови-но въпроса ми е имат ли разлика по принцип свещите-като големина и т.н?
        155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4
        Powered by ...
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от alfatras
          Прави сте-разбира се за 8бр.нови-но въпроса ми е имат ли разлика по принцип свещите-като големина и т.н?
          8 абсолютно еднакви са свещите.

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Ааа точно Very Happy Всички караме с Денсо за 4лв.
            Е не точно ... Поне 3-ма сме с Beru Ultra X и са по 8.50 лв/бр.
            75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
            155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
            Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

8 в. двигателите са с 8 еднакви свещи, които обаче са по-малки от "стандартните" . Ако Шампиона са със същия размер и топлинно число може да пробваш да ги комбинираш, едва ли ще й стане нещо на колата. Пък ако не ти хареса резултата винаги може да ги смениш .
              155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi
                Ааа точно Very Happy Всички караме с Денсо за 4лв.
                Е не точно ... Поне 3-ма сме с Beru Ultra X и са по 8.50 лв/бр.
                Аз пък си имам 2 комплекта - Bosch и NGK и като не ми хареса нещо как върви колата ги сменям
                155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Бройте ме и мен в кюпа с Beru UltraX Преди около месец започнаха да се появяват детонации при рязко подаване на газ. Като свалих свещите видях, че бяха Champion C9YC вместо препоръчаните C6YC - т.е. три топлинни числа по-горещи (ако не бъркам посоката ). Освен това изолатора на едната изглеждаше зле и реших да сменя всичките. В резултат на смяната детонациите намаляха, но пак си ги има - надявам се тези дни като мина инжекторите на ултразвукова вана това да се оправи.
                  А по оригиналния въпрос - не би трябвало да има проблем да се комбинират различни типове свещи, стига параметрите им да са близки. Според мен една свещ трябва да е много зле за да се усети разлика. Наскоро четох една статия при братята руснаци - тест на различни видове свещи (http://www.autoreview.ru/new_site/ye...3/svechi/1.htm) - накратко извода е, че разликата между най-добрите и най-лошите свещи (било то едно- или многополюсни) в почти всички категории е не повече от 5%, с изключение на вредните емисии където имаше подобрения до 50-60% (ама това май е заради кофти инжекциона според мен)
                  167.AR67302

Comment

Е много ви моля.... някои сме си купили свещи за доста пари
                    малките са NGK IridiumIX a големите Denso SK20BR11 ( за скромните 85лв за брои )
                    Alfa Romeo 155 Super
                    2.0 16V TS

Comment

Някои май не е чел задълбочено или не разбира Руския. И как не видяхте разлики между еднополюсните и многополюсните свещи? Тя е категорично в полза на многополюсните свещи.
                      Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
                      Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
                      Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

Re:

Първоначално публикувано от gallena
                        Е много ви моля.... някои сме си купили свещи за доста пари
                        малките са NGK IridiumIX a големите Denso SK20BR11 ( за скромните 85лв за брои )
                        Това е превилегията да караш 16в.
                        Ние с по-малкото клапани си караме с евтини свещи.
                        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

По 3-4 лева бройката
                          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от dcntd
                            В резултат на смяната детонациите намаляха, но пак си ги има - надявам се тези дни като мина инжекторите на ултразвукова вана това да се оправи.
                            Колега, на газ ли караш колата или само на бензин?
                            Ако караш само на бензин и имаш детонации, на първо време можеш да провериш дали нямаш пробив на маркуч или уплътнение някъде в смукателната система, след дебитомера (една от причините за появата на детонации е наличието на бедна смес). Причина може наистина да се окаже и позапушен инжектор, който не подава достатъчно гориво => пак бедна смес. Ако тези фактори са отстранени и пак имаш детонации, тогава вече може да имаш неправилно зацепени разпределителни валове (ако си правил някакъв ремонт)!
                            Пиши после за резултата.
                            Успех!
                            AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                            Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Колега, на газ ли караш колата или само на бензин?
                              Ако караш само на бензин и имаш детонации, на първо време можеш да провериш дали нямаш пробив на маркуч или уплътнение някъде в смукателната система, след дебитомера (една от причините за появата на детонации е наличието на бедна смес). Причина може наистина да се окаже и позапушен инжектор, който не подава достатъчно гориво => пак бедна смес. Ако тези фактори са отстранени и пак имаш детонации, тогава вече може да имаш неправилно зацепени разпределителни валове (ако си правил някакъв ремонт)!
                              Пиши после за резултата.
                              Успех!
                              Благодаря за съветите

Само на бензин си я юркам колата. А за детонациите съм 90% сигурен че са от запушен инжектор на втори цилиндър защото друго не остана - филтрите са от лятото (5-6 хиляди км), пробив във въздухопроводите няма (проверено лично), свещите са чисто нови , кабелите на свещите са на около година. А защо точно на втори цилиндър - ами като свалях свещите всички бяха черни - т.е. сместа им е богата (щото ламБата се скапа. Пак ), освен тези на втори цилиндър, на които нагара им беше бял - т.е. бедна смес. Такова нещо според мен само от запушен инжектор може да стане. Или сега като се замислих може и да е електрическата връзка към инжектора. Лошото е, че тази седмица няма да имам време да се човъркам и ще остане поне за другата...
                              167.AR67302

Comment

Working...
                              X